Teckels, het zijn opvallende honden met een kenmerkend karakter. Daar wil je natuurlijk een passende naam bij hebben! Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een mooi lijstje met namen samengesteld met inspiratie voor namen die specifiek bij het teckel hondenras goed aansluiten. Ze zijn geselecteerd op een karaktereigenschap van de teckel, het opvallende uiterlijk of een ander kenmerk voor dit specifieke hondenras. Hopelijk helpen we je hiermee op weg!


Iedere beginletter vertegenwoordigd

Omdat raszuivere honden vaak met een stamboom komen en een verplichte beginletter voor de naam hebben, hebben wij in deze lijst voor iedere beginletter een aantal namen uitgekozen. Zo is ook voor de stamboomnamen altijd een leuk voorbeeld in de lijst te vinden!


Alfie

Alfie, een vriendelijke en toegankelijke naam, past goed bij teckels met een sociale en gezellige aard. Het geeft een gevoel van kameraadschap.

Axel

Axel, krachtig en stoer, past goed bij teckels met een zelfverzekerde houding. Deze naam geeft een robuuste uitstraling aan je kleine metgezel.

Bella

Bella, Italiaans voor “mooi,” past perfect bij teckels vanwege hun elegante en charmante verschijning. Het voegt een vleugje schoonheid toe aan hun naam.

Betty

Betty, een klassieke en tijdloze naam, past goed bij teckels met een charmante en lieve persoonlijkheid. Het voegt een vleugje nostalgie toe.

Charlie

Charlie, een speelse en levendige naam, past goed bij teckels met een energieke en ondeugende instelling. Het geeft een gevoel van jeugdige vrolijkheid.

Cody

Cody, een stoere naam met Amerikaanse roots, past goed bij teckels met een avontuurlijke geest. Het geeft een gevoel van energie en speelsheid weer.

Daisy

Daisy, een klassieke naam die staat voor onschuld en puurheid, past bij de schattige uitstraling van teckels. Het is een naam die vriendelijkheid en vrolijkheid uitstraalt.

Dexter

Dexter, een naam met een stoere klank, past goed bij teckels met een krachtige en zelfverzekerde uitstraling. Het geeft een gevoel van vastberadenheid.

Ella

Ella, een elegante en verfijnde naam, past goed bij teckels met een gracieuze en charmante verschijning. Het voegt een vleugje klasse toe.

Elvis

Elvis, een naam die synoniem staat voor rock-‘n-roll en charisma, past goed bij teckels met een levendige en dynamische persoonlijkheid. Het voegt een vleugje sterrenkracht toe.


De namen in deze lijst: namen met extra betekenis

De meeste hondeneigenaren kiezen een naam niet vanwege de betekenis, maar gewoon omdat ze de naam leuk vinden klinken. Natuurlijk is dat uiteindelijk het allerbelangrijkste, je roept je hond immers regelmatig. Maar hoe leuk is het niet als de naam een dieper liggende betekenis heeft? De namen in deze lijst zijn voorzien van een kleine toelichting op de herkomst of een specifieke eigenschap die de naam weerspiegelt en passen allemaal goed bij teckels.


Fergus

Fergus, een naam met Keltische wortels, past goed bij teckels met een mysterieuze en avontuurlijke aard. Het geeft een gevoel van oud-wereldse charme.

Finn

Finn, een naam van Scandinavische oorsprong, past bij teckels met een speelse en ondeugende kant. Het geeft een jeugdige en frisse uitstraling.

Gadget

Gadget, een eigentijdse en moderne naam, past goed bij teckels met een nieuwsgierige en intelligente persoonlijkheid. Het voegt een vleugje technologische flair toe.

Gigi

Gigi, een elegante Franse naam, past goed bij teckels vanwege hun gracieuze verschijning. Het voegt een vleugje verfijning toe aan hun naam.

Hazel

Hazel, geïnspireerd op de hazelnootboom, past goed bij teckels met een levendige en speelse energie. Het geeft een vleugje natuurlijke vitaliteit.

Hunter

Hunter, een Engelse naam die verwijst naar de jager, past goed bij teckels met een natuurlijk jachtinstinct. Het benadrukt hun actieve en avontuurlijke karakter.

Ike

Ike, een korte en krachtige naam, past goed bij teckels met een sterke en zelfverzekerde aard. Het geeft een gevoel van robuustheid.

Ivy

Ivy, een naam geïnspireerd op de klimplant, past bij teckels vanwege hun speelse en lenige aard. Het voegt een vleugje natuurlijke charme toe.

Jasper

Jasper, een stoere naam met oude Engelse wortels, past goed bij teckels met een sterke persoonlijkheid. Het geeft een gevoel van robuustheid.

Jolie

Jolie, een Franse naam die “mooi” betekent, past goed bij teckels met een elegante en charmante uitstraling. Het voegt een vleugje schoonheid toe.


Wist je dat: hondennamen zijn trendgevoelig

Namen komen en gaan, zo is dat ook met hondennamen. Wat vroeger als leuke naam gezien werd, is tegenwoordig helemaal uit. Maar wist je dat oudhollandse hondennamen door de tijd heen altijd populair gebleven zijn? En dat deze namen tegenwoordig zelfs weer als “hip” gezien worden? Inspiratie nodig voor ouderwetse hondennamen? Bekijk onze suggesties:

Ouderwetse hondennamen


Kira

Kira, een naam met Japanse oorsprong die “stralen” betekent, past goed bij teckels met een levendige en stralende persoonlijkheid. Het voegt een vleugje zonneschijn toe.

Klaus

Klaus, een naam met Duitse wortels, past goed bij teckels met een stoere en vastberaden persoonlijkheid. Het geeft een gevoel van kracht.

Leo

Leo, afgeleid van het Latijnse woord voor leeuw, past perfect bij teckels vanwege hun trotse en leeuwenhartige karakter. Het geeft een gevoel van moed.

Luna

Luna, een naam geïnspireerd op de maan, past goed bij teckels met een rustige en kalme aard. Het geeft een vleugje hemelse sereniteit.

Max

Max, een krachtige en stoere naam, past goed bij teckels met een sterke en vastberaden aard. Het geeft een gevoel van leiderschap.

Mia

Mia, een korte en lieve naam, past goed bij teckels met een schattige uitstraling. Het voegt een vleugje zoetheid toe aan hun naam.

Nala

Nala, een naam met Afrikaanse wortels, past goed bij teckels met een exotische en speelse persoonlijkheid. Het geeft een gevoel van avontuur.

Nico

Nico, een naam met Griekse wortels, past goed bij teckels met een charmante en vriendelijke aard. Het voegt een vleugje mediterrane flair toe.

Olive

Olive, geïnspireerd op de olijfboom, past goed bij teckels met een levendige en speelse energie. Het voegt een vleugje natuurlijke vitaliteit toe.

Ollie

Ollie, een vriendelijke en informele naam, past goed bij teckels met een sociale en gezellige aard. Het geeft een gevoel van vriendelijkheid.

Peanut

Peanut, een schattige en speelse naam, past goed bij teckels met een kleine en schattige verschijning. Het voegt een vleugje schattigheid toe.

Pixel

Pixel, een moderne en eigentijdse naam, past goed bij teckels met een energieke en levendige persoonlijkheid. Het voegt een vleugje technologische flair toe.

Quincy

Quincy, een naam die kracht en vastberadenheid uitstraalt, past goed bij teckels met een sterk karakter. Het geeft een gevoel van leiderschap.

Quinn

Quinn, een naam met Keltische wortels, past goed bij teckels met een mysterieuze en avontuurlijke aard. Het geeft een gevoel van oud-wereldse charme.

Remy

Remy, een naam met Franse flair, past goed bij teckels met een elegante en charmante verschijning. Het voegt een vleugje finesse toe.

Ruby

Ruby, een edelsteen die staat voor passie en energie, past bij teckels met een levendige en gepassioneerde persoonlijkheid. Het voegt een vleugje glamour toe.

Sam

Sam, een vriendelijke en toegankelijke naam, past goed bij teckels met een sociale en gezellige aard. Het geeft een gevoel van vriendschap.

Stella

Stella, een naam die “ster” betekent, past goed bij teckels met een levendige en stralende persoonlijkheid. Het voegt een vleugje hemelse glans toe.

Tessa

Tessa, een naam met een zachte klank, past goed bij teckels met een lief en aanhankelijk karakter. Het voegt een vleugje tederheid toe aan hun naam.

Toby

Toby, een vriendelijke en toegankelijke naam, past goed bij teckels met een sociale en gezellige aard. Het geeft een gevoel van vriendschap.

Ugo

Ugo, een naam met Italiaanse wortels, past goed bij teckels met een unieke en eigenzinnige persoonlijkheid. Het geeft een vleugje exotische charme.

Ulysses

Ulysses, een naam met Griekse wortels, past goed bij teckels met een avontuurlijke en moedige persoonlijkheid. Het geeft een gevoel van heldhaftigheid.

Violet

Violet, een elegante en verfijnde naam, past goed bij teckels met een gracieuze en charmante verschijning. Het voegt een vleugje klasse toe.

Vito

Vito, een krachtige en stoere naam met Italiaanse flair, past bij teckels met een sterke en vastberaden aard. Het voegt een vleugje elegantie toe.

Willow

Willow, geïnspireerd op de wilg, past goed bij teckels met een lenige en speelse aard. Het geeft een vleugje natuurlijke gratie.

Winston

Winston, een naam met een koninklijke klank, past goed bij teckels met een trotse en nobele uitstraling. Het geeft een gevoel van majesteit.

Xander

Xander, een moderne en eigentijdse naam, past goed bij teckels met een energieke en levendige persoonlijkheid. Het voegt een vleugje flair toe.

Xena

Xena, een naam die kracht en moed uitstraalt, past goed bij teckels met een vastberaden en dappere houding. Het voegt een vleugje krijgshaftigheid toe.

Yara

Yara, een naam met Braziliaanse wortels, past goed bij teckels met een exotische en speelse persoonlijkheid. Het geeft een gevoel van tropische vreugde.

Yuri

Yuri, een naam met Japanse wortels, past goed bij teckels met een charmante en vriendelijke aard. Het voegt een vleugje Oosterse mystiek toe.

Zara

Zara, een naam met Arabische oorsprong die “prinses” betekent, past goed bij teckels met een koninklijke en gracieuze uitstraling. Het voegt een vleugje majesteit toe.

Zeus

Zeus, een naam uit de Griekse mythologie, past goed bij teckels met een trotse en krachtige aard. Het geeft een gevoel van goddelijke moed.